Search This Blog

Wednesday, 19 December 2012

Ayam siap game for sales --

Salam serama ...

posting kali nie nk jual ayam nie dua ekor .... ayam mmg siap utk game ... sila call atau datang reban untuk bincang harga ... no fon 0169803217 atau bbpin 26EAD696 ....


Wednesday, 12 December 2012

Puyu , Sepat , Haruan , Sebarau ---

Salam serama ----

 amenderr la tajuk ST buh , hahahhaa ... memandangkan dah nk masuk musim tengkujuh .... ikan2 kat atas tulah yg di carik2 .... casting , memukat , memancing , menjala , tauk dan macam2 lagilah caranya ... ada rakan2 call tanya lama betul tak update blog ... hari nie ST update sebahagian kecil penghuni2 reban serama telipot :-) ... pic anak2 B C Remaja tak sempat nk snap byk ... sorry terrrr ... dtg rumahla nk cuci2 mata --

 baru siap - anak terakhir pembaka kain buruk telipot yg dah mati -
 cucu pada ps2 , anak kepada ps5 ( pun dah mati ) -

 anak sri telipot -
 anak silent P vs induk 1500 -
 anak kain buruk terakhir -
 anak ps4 - cucu ps2 gak -
 anak ps4 -
 anak vtec - jadi ara -
 anak vtec -  macam bapak dia kaler -
 anak lali hitam - ayam B , sape2 minat nk wat baka hello la - rm500 -
anak ps2 - ekor senget habis , tgh baiki ... sape2 nk wat bapak pun leh ... rm500 dahla ..tp dtg tgk dulu kat reban ayamnya ---



Sunday, 23 September 2012

Demam rinting -

Salam serama ---wabak demam rinting di kalangan breeder dan player dah mula merebak ,. masing2 dah start cari ayam rinting utk breed ...gara2 si rinting telah berjaya menobatkan dirinya sbg BOTB 2 kali berturut2 di bon melaka ...  ST mmg dari dulu lagi minat dengan rinting, terutamanya rinting emas  ... tp nk dapatkan rinting cutting sekarang agak susah ... jadi cross breed adalah cara terbaik untuk hasilkan rinting cutting baru - cubaan pertama breeding hanya dapat hasilkan ayam di bawah sahaja.. cutting dah ada kemajuan sedikit berbanding bapaknya ... cuba lagi -

ada sape2 yg ada bapak rinting yg sayapnye tergantung kat lutut tu blehla bgtau ST ... mana tau ST berminat -- yg paling penting warnanya spt bapak di atas .... 0169803217 --

Johan Remaja -

Salam serama --

alhamdulillah --- selama berserama , setelah kali ke 8 ke bon akhirnya produk dari reban telipot berjaya jugak meraih johan kategori remaja di bon pokok setol terengganu .-- anak kepada pembaka rasmi telipot ps2 --- ayam tak betul2 galak lagi ...

di bawah nie abg dia -- tetas 2 beradik sahaja -
sedikit demi sedikit kepuasan dalam breeding membuah hasil --- alhamdulillah ---wiring  kondo ayam pun dah di naik tarafkan utk kawan2 yg berkunjung pada malam hari --- bleh sembang lebat sket la sambil layan kopi atas gereeee sebelah reban telipot ....

2013 merupakan RnD terbaru seramatelipot menggunakan pembaka di bawah nie ... ayam tak selam --- tp sama2 kita tunggu anak2nya, induk2 di telipot merupakan hasil cross breed dari pembaka2 telipot seperti kemuning , ps2, vtec , sri telipot .. masih byk perlu di kemaskini utk produk yg lebih baik  .... terima kasih kerana sentiasa support seramatelipot :-) ..


Thursday, 20 September 2012

Keunikan Serama Rinting -

Salam serama ....

Sekarang merupakan musim paling mencabar dalam berserama ... siang hari panas terik , malam hari plak hujan beserta angin ... byk ayam2 kesejukan dan sakit --- klau di seramatelipot saya akan pastikan semua yg di bawah wajib ada :-

1 - daging madu jeruk ( suapkan ke bapak2 pembaka ) .
2 - ubat2an ( tetra clore , ubat cacing , minyak ikan, air merah champion  )
3 - kandang berlampu 25-40 watt 8 petak untuk kuarantin ayam2 yg flu / kesejukan )
4 - kanvas untuk menutup seluruh reban .

beginilah view reban serama telipot :-)
reban sedikit tidak terurus kerana ayam yg terlalu byk dan masa yg saya ada semakin sedikit kerana byk menguruskan hal2 perniagaan . Anda boleh tgk sendiri apabila VTEC sekarang dah bersekedudukan dengan 30 induk2 -- hahaha -

Kita tinggal VTEC dengan induk2nya ... dgr cerita rinting dah BOB dua kali di Bon melaka ... saya sendiri pun dah tgk video ayam tu ... mmg giler dan ayam yg sgt cantik ...tahniah kepada tuannya .... berjaya mengangkat rinting setaraf dengan serama kuning , ara , pinang masak yg sebelum ini slalu meraih BOB ... tahniah lagi sekali ... di telipot saya ada jg breeding rinting ... tp belum keluar lagi cutting yg saya idamkan ... belum ada rezeki dan perlu usaha lagi untuk penambahbaikan dalam breeding serama rinting ... kat bawah nie rinting yg saya breed ...

 betina rinting ada 4 ekor je .... masih byk perlu di upgrade - pada sesiapa yg berminat dgn rinting nie bolehla call saya .. untuk wat baka ... try breed rinting plak untuk 2013 .... ST cuma simpan bapak dia untuk cuba acuan lain ... semoga 2013 ST dapat ape yg di hajati -- ape2 call 0169803217 lan . .

Wednesday, 13 June 2012

FOR SALES -

Salam Serama - jualan utk serius buyer sahaja ... harga bleh cerita lagi , ayam kat reban mmg byk ... sape yg belum ada barang nk bawak kenyir bolehlah datang ke reban telipot , byk anak A anak B yg bleh main ... kena harga ST jual jugak ,. ada kemungkinan ST tak ke kenyir kerana due isteri ST nk bersalin time2 tu jugak .. bergantung pada keadaan jugak la ... pic kat bawah -- 

A01 - -SOLD -
 A 02 - induk kandang darah perahu siam ... rm450 - -SOLD -
 A03 - anak PS4 -SOLD -
 A04 - anak VTEC , ayam nie kating tinggi , xnk stand sbb lama sgt dalam reban -- sesuai untuk wat baka ..-SOLD -
 A05 - cucu vtec -- harga buka rm2500 , dtg tgk kat reban baru puas hati ..ayam halus ...-SOLD -

 A05 - anak PS2 , live lagi cantik ., lum buka harga - -SOLD -
 A06 - anak ps2 , sesuai wat baka ... rm1200


Wednesday, 9 May 2012

Lagi2 Jualan Kosongkan Reban Kedua -

induk2 pilihan ---
induk kubing - call untuk harga - 0169803217 ...
di bawah nie induk mancisss sri telipot , rm400 sahaja .... SOLD -


Tuesday, 8 May 2012

Jualan Tutup Reban ????

Salam serama ---

buat player2 baru serama , seramatelipot ada nk lelong ayam serama baka molek2 belaka ... harga rm20-rm199 sahaja .. pembaka , induk dan anak2 A-C di reban kedua seramatelipot di kampung tanjung batu rakit ... ada hampir 50 ekor campur2 dari baka kemuning , perahu siam , sri telipot ... kena datang pilih sendiri , merpati australia pun ada dalam 5-6 pasang ... klau berkenan bleh jugak angkut sekali ..

sebab nk jual -- takde org jaga lagi kerana adik ipar kena sambung belajar ... jadi sape cepat dia punya ... datang pilih dan bawak balik terus .... nk kasi reban kosong terus .... gambar mmg tak di sediakan ..kena datang dan pilih sendiri ... harga mmg berbaloi cam masak lemak durian kat atas tu ... fuhhhhh ....

bleh call 0169803217 klau nk datang tgk ayam ---

Friday, 4 May 2012

INduk anak pembaka PS2 --

Salam Serama ...

ayam kat bawah nie dah bertelur sekali , ST nk jual rm500 nego - ... anak kepada pembaka reban telipot PS2 ... adik beradik jantannya dah terbang ke indonesia ...-SOLD -

kat bawah nie iklan je ... misi paling berjaya , nk tahan tikus dalam reban dapat katak ... hahahahaha ... 

Tuesday, 24 April 2012

white pearl for sales -

anak kepada ps2 ... ayam tak galak , tp cutting selam .. balung halus .. harga buka rm3500 ... SOLD -
cucu vtec - susah nk amik gambar dia , ayam nie cantik ...dtg tgk kat rebanla ..buka rm1999 ...-SOLD -
last sekali anak ps2 --- ayam baru nk start galak ... klau train hari2 , cepat sket parking ... buka rm2000 ...-SOLD -
harga boleh cerita lagi ... anak2 B,C pun ada byk di reban ST ... tp kena datang pilih sendiri ... kena harga jual , .. klau nk minta gambar ST minta maaf siap2 .. mmg tak sempat ... skrg sgt2 sibuk ..takda masa sgt nk tgk2 ayam ..

ramai duk sms ST tanya , kenapa byk jual ayam skrg ... ikutkan hati ST sayang dan ini antara ayam2 simpanan untuk bon kenyir nanti ... tp apakan daya , skrg ada keperluan yg lebih penting dan perlu di utamakan ...sekarang reban ayam di telipot dah 84 petak.. huhu pening jugak nk manage tu ...  sgt2 sibuk dengan perniagaan skrg nie  ..

ape2pun , majulah hobi serama untuk semua ..bon serama pun skrg tak putus2 ... perkembangan yg sgt2 bagus ..alhamdulillah ..... ok la ,

Assalamualaikum ...

Saturday, 14 April 2012

Kuning siyyor for sales -

Salam serama - sesiapa yg berhajat nk main ayam cutting superB , blehlah risik2 ayam nie untuk buat baka ... ayam nie adik beradik dengan perahu siam ... dari bapak yg sama , ibu ST tak pasti ... nk jual kerana reban mmg dah terlalu sesak .... harga buka rm1600 sahaja ,. ayam saiz B - sesuai untuk wat baka - sgt sayang ayam nie , tp tak ape .. di reban ST dah byk pelapisnya --
pic semasa muda -
pic skrg , ayam mmg 24 jam duk dengan induk  - ekor tengah nuruh --SOLD -
induk2 pun byk ST nk lepas klau kena dengan harganya ... tp kena datang reban sendiri tgk ... 

Tuesday, 10 April 2012

Pembaka For Sales -- SOLD --

Salam serama ---

ada seekor pembaka for sales , ayam cantik , perangai , aksesori pun cantik ... asalnya nk wat baka tp tak jadi .. sape2 berminat blehla calling2 ST ... SUDAH DI JUAL ---



Sunday, 8 April 2012

Anak PS2 for sales --

Anak2 PS2 for sales -- Boleh pilih , sekor rm300 , ambil semua 5 ekor rm1200 ... betina 3 ekor nampak tarik dah .. jantan sekor bleh tahan , sekor lagi belunjur ... letgo murah2 je ..sape dulu dia punya ..

betina putih dah sold -

Thursday, 5 April 2012

Klau dah nk jadi rezeki :-)

Salam serama ---

2-3 hari nie ada seekor serama di reban ST berperangai agak pelik , huhuhu ... tanda2 nk KO ke ape tak taulah ... ape2 pun st share dulu dengan kawan2 ... pelik benor perangai dia .. ayam nie taknak jadi rezeki rakan serama dari KL je , waktu dia ke reban ST dah tawarkan pada dia ... tp dia tolak sebab tak minat ayam ara katanya .... ini lah ayamnya sekarang ---

videonya pun ada --- klau dah nk jadi rezeki , ayam nie cucu kepada vtec ...
video

Tuesday, 27 March 2012

For sales -

Salam serama -- ada beberapa ekor nk letgo , .. sape2 berkenan blehlah hello2 saya 0169803217... TQ


anak vtec 1- kukunya ada patah sket tu , tp tumbuh balik dah ... SOLD -
anak vtec 2 - adik beradik je dengan yg kat atas ... SOLD -

cucu vtec - anak kepada sang bertapa yg mati , .. kaki tinggi , tengkuk mmg panjang .. 1 bulan lagi bertelurlah .... adik beradik betinanya yg selam org dah ambil , tinggal lagi seekor yg belunjur pada ST klau sape2 berminat yg ini .. kakak kepada jantan anak C selam posting di atas ... dr bapak yg sama . - SOLD -
anak kemuning - dah nk bertelur dah nie , 3-4 hari lagi bertelurlah rasanya ... kemuning jarang ada anak yg belunjur2 ..byk yg tarik selam klau betina , yg nie seekor cadangnya nk simpan utk buat induk ,. tp xpelah .. sape2 berminat hello je ... ayam nie tgh bertelur , ST masukkan dengan bapaknya kemuning - sape2 berminat bleh datang ke reban terus , rm350 ambil sekali dengan telur2nya ...
anak kemuning jugak , murah2 je ... .. SOLD --

Sekian ... TQ